Sikker surfing

Når du bruker Internett, er datamaskinen din utsatt for infeksjonsfare forårsaket av virus og andre datasikkerhetstrusler. Datasikkerhetstrusler kan trenge inn i datamaskinen når du laster ned gratisprogrammer eller viser informasjon på nettsteder som har blitt angrepet av hackere. I tillegg kan nettverksormer angripe datamaskinen din så snart datamaskinen etablerer en Internett-tilkobling, selv før du åpner en nettadresse eller laster ned en fil.

Kaspersky-programmet beskytter informasjonen datamaskinen sender og mottar over HTTP- og HTTPS-protokollene i Safari, Chrome og Firefox.

Merk: Kaspersky-programmet overvåker nettrafikk på portene som brukes oftest til å sende og motta data via HTTP og HTTPS. Programmet skanner krypterte tilkoblinger (HTTPS) kun hvis det er satt et kryss i ruten Sjekk sikre tilkoblinger (HTTPS) for <komponentnavn> i delen Generelt på fanen Beskyttelse.

Aktiver/deaktiver Sikker surfing

Viktig: Hvis du deaktiverer Sikker surfing, vil den ikke bli aktivert automatisk når programmet starter på nytt eller når operativsystemet starter på nytt. Du må aktivere Sikker surfing på nytt manuelt.

Sikker surfing skanner nettrafikk basert på innstillingene anbefalt av Kaspersky. Skadelige objekter gjenkjennes ved hjelp av en signaturanalyse, en heuristisk analyse og data fra Kaspersky Security Network.

Hvis du kontrollerer om det finnes nettfisketrusler og skadelige nettadresser på nettsidene du besøker, blir det enklere å unngå nettfiskeangrep. Nettfiskeangrep skjer vanligvis i form av e-postmeldinger fra kriminelle som gir seg ut for å være fra finansinstitusjoner (f.eks. banker), og som sender lenker til falske nettsteder. I disse e-postene ber bedragerne deg om å besøke et phishing-nettsted og oppgi konfidensielle opplysninger (som bankkortnummer eller navn og passord for nettbankkontoen). Nettfisking kan for eksempel se ut som en melding fra banken med en lenke til bankens offisielle nettsted, men i stedet tar lenken deg til en nøyaktig kopi av bankens offisielle nettsted, opprettet av bedragere.

Sikker surfing overvåker nettrafikken din for forsøk på å besøke et phishing-nettsted; det blokkerer tilgang til slike nettsteder. For å sjekke lenker på nettsteder for nettfisking og skadelige nettadresser bruker Kaspersky-programmet programdatabasene, heuristisk analyse og data fra Kaspersky Security Network.

Algoritme for skanning av nettrafikk

Hver nettside eller fil som du eller et program får tilgang til via HTTP- og HTTPS-protokollene blir fanget opp og skannet for skadelig kode av Sikker surfing:

Informasjon om Sikker surfing-drift og alle oppdagede farlige webtrafikkobjekter logges i en rapport.

Merknad: Hvis Sikker surfing slutter å kjøre med en feil, kan du se Sikker surfing-rapporten og prøve å starte komponenten på nytt. Hvis problemet ikke er løst, kan du kontakte Kasperskys kundeservice.

Se Sikker surfing-rapporten